Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از نطنز، طی روزهای اخیر، مطلبی از سوی مخاطبان فارس در سامانه سوت زنی مبنی بر اینکه در کمپ گردشگری متین آباد شهرستان نطنز شئونات اسلامی رعایت نمی‌شود، به دست خبرنگار فارس رسیده است.

بر اساس پیگیری‌های خبرنگار فارس از افراد محلی منطقه مشخص شده که ایجاد و اداره صحیح مجموعه‌های گردشگری چند سالی است که به‌ درستی به‌ عنوان یک منبع قابل‌اعتنای اقتصادی جایگزین و حتی در کنار سایر منابع درآمدزای ثابت در شهرها و روستاهای مستعد کشور خودی نشان داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه مهم است و دغدغه بسیاری از مردم منطقه، این است که چرا و به چه علت، فرهنگ استفاده از این مجموعه‌های گردشگری راه خود را به‌ سوی دیگری باز کرده است؟ مگر نه اینکه فرهنگ درست خود سازنده اقتصادی قوی خواهد بود.

برخی از مردم محلی محدوده کمپ متین‌آباد در این باره می‌گویند که وضعیت فرهنگی عده‌ای از مهمانان در مجموعه‌های گردشگری به‌ طور کامل در تضاد باارزش‌ها و اصول اخلاقی و اسلامی است به‌ طوری‌که گویی این ظرفیت‌های گردشگری فقط ایجاد شده تا مکانی برای جولان بی‌بند و باری باشد.

به نظر می‌رسد اهالی منطقه معتقدند که کمپ گردشگری و شترسواری روستای متین‌آباد نیز علی‌رغم حرکت در مسیر اقتصادی خود و ایجاد یک منبع اقتصادی درآمد پایدار و کارآفرین از آسیب‌های فرهنگی ناشی از بعضی هرج‌ و مرج‌ها و عدم نظارت‌ها مصون نمانده تا جایی که کم‌کم این رذیلت‌ها که آورده بعضی مهمان‌هاست، دارد بر فرهنگ غنی مردم روستا نیز اثر می‌گذارد و بسیاری از جوان‌های روستا و حتی بخش و شهرستان را مقلد این کج‌رفتاری‌ها کرده است.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که تلاش زیادی برای قضاوت در مورد این رفتارهای غیرقانونی و بی‌توجهی به ارزش‌ها لازم نیست و موضوع به صورت جدی علنی و گسترده رخ داده است؛ این‌گونه نبوده که مهمانان در خفا و یا در حد جمع خودمانی محدود، مرتکب این اعمال‌شده باشند بلکه ارتکاب کاملاً در محیط وابسته و بدون هیچ بیم و خوفی صورت می‌گیرد بلکه این اقدامات موهن نیز در صفحات مجازی مرتکبین نیز منعکس می‌شود و متأسفانه راه را برای ورود بعضی اذهان مریض به آن منطقه و خودنمایی آن‌ها، باز می‌کند.

گزارش‌های مردمی و تصاویر بسیار زیاد غیرقانونی از بی‌حجابی‌ها، توهین به مقدسات، کج‌رفتاری‌ها، بی‌حرمتی در ایام مقدس سال و غیره وجود دارد که می‌طلبید جامعه نظارتی به این موضوع پیش از آن که به سمت بحران پیش برود، ورود کنند و این موضوع مهم از طرف بسیاری از مردم بافرهنگ روستا اتفاق افتاده است و حال منتظرند ببینند آیا اراده‌ای وجود دارد که جلوی این اقدامات غیرقانونی و ضدفرهنگی که دارد محیط اطراف کمپ را نیز آلوده می‌کند بگیرد؟

در ادامه این اعتراضات مردمی ستاد احیای امر به‌ معروف و نهی از منکر به موضوع ورود پیدا کرده و  با دستور دادستان شهرستان نطنز هم‌زمان با شب نیمه شعبان گروه بازرسین ویژه پیرامون بررسی مشکلات و معضلات به وجود آمده در کویر بخش امامزاده آقا علی عباس (ع) علی‌الخصوص اکو کمپ گردشگری متین‌آباد، ضمن بازدید میدانی از این مجموعه، جلسه‌ای متشکل از ریاست دادگستری شهرستان نطنز، دادستان، ریاست بخش قضایی بادرود، ریاست اماکن نیروی انتظامی شهرستان، فرماندهی کلانتری بادرود، دستگاه‌های امنیتی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تشکیل می‌شود.

 در این جلسه، ضمن تأکید بر ایجاد محیطی سالم، امن و شاد برای عموم مردم کشور و مهمانان که به شهرستان نطنز عزیمت کرده‌اند به‌ ویژه جوانان در سال جدید، تصریح شده که لازم است تدابیر لازم جهت جلوگیری از بروز و یا تشدید آسیب‌های اجتماعی اندیشیده شود.

 در پایان مقرر می‌شود که مدیریت و عوامل آن مجموعه هرگونه تخلفی که در زمینه عدم رعایت حجاب اسلامی و شئونات و شعائر اسلامی و همچنین موازین اخلاقی و ارزش‌های اسلامی در تورها مشاهده شود ابتدا موظف به تذکر لسانی و در صورت تکرار با هماهنگی مسؤولین ذی‌ربط مسائل غیرقانونی در این خصوص سریعاً حل‌ و فصل شود.

شهرام امیری، مدیر روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این باره اظهار کرد: رعایت قوانین هر جامعه بر عهده شهروندان است و طبق قانون مؤسسات گردشگری دارای مجوز برای رعایت قوانین موظف هستند و در این قوانین رعایت مسائل اخلاقی و حجاب مشخص است.

وی اضافه کرد: مجموعه‌های گردشگری در مناطق کوچک روستایی باید این موضوع را به خوبی رعایت کنند و یکی از اهداف توسعه و کمیته گردشگری و شاخص های گردشگری حقوق متقابل مهمان و میزبان است که حتی کشورهای دیگر عقاید و عقاید و فرهنگ‌های آن‌ها احترام گذاشت و موظف به رعایت اعتقاد هستند.

امیری با بیان این که باید حقوق جوامع میزبان و مهمان رعایت شود، افزود:در وهله اول به میراث فرهنگی برای نظارت بیشتر تذکر خواهیم داد که نظارت دائمی داشته باشد، نکته دیگر اینکه تمدید مجوز مجموعه‌های گردشگری منوط به نظارت‌های دوره‌ای است و چنانچه شئونات در این زمینه رعایت نشود حتماً در تمدید مجوز مورد نظر قرار خواهد گرفت.

مدیر روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در پایان گفت: این موضوع از سوی گردشگران خارجی به خوبی رعایت می‌شود و از گردشگران داخلی هم درخواست می‌کنیم که در مکان‌های کوچک گردشگری قانون را رعایت کنند که خاطر مردم آزرده نشود.

انتهای پیام/۶۳۰۲۵/ص۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: سامانه سوت زنی فارس نطنز بادرود مجموعه های گردشگری شهرستان نطنز میراث فرهنگی کمپ گردشگری متین آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۲۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت روز «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی

فرماندار شهرستان کاشان از ثبت روز بیستم اردیبهشت به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، حمید رضا محمدی فشارکی شامگاه _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در نشست با مدیران شهرستان برای برگزاری جشنواره گل و گلاب در بیستم اردیبهشت با حضور وزیر ارشاد، استاندار اصفهان، معاونین وزرا و مسئولان کشوری و گردشگران این روز خبر داد و اظهار کرد: این جشنواره با هدف توسعه کشت گل محمدی، ترویج گل‌های تزئینی، تولید و صادرات گل و گلاب، ایجاد اشتغال بیشتر در صنعت گل و گلاب-گیری، افزایش تولید گل محمدی و بهینه‌سازی در بسته‌بندی و صادرات گلاب سنتی و صنعتی برگزار می‌شود.

وی شناخت و معرفی جاذبه‌های گردشگری و مکان‌های تاریخی و دیدنی این منطقه را از دیگر هدف‌های برگزاری این جشنواره برشمرد.

سرپرست فرمانداری ویژه کاشان افزود: میهمانان جشنواره ضمن آشنایی با نحوه گلاب‌گیری سنتی و صنعتی با حضور در گلستان‌ها از گلزارهای این شهرستان نیز دیدن می‌کنند.

رئیس ستاد توسعه گردشگری کاشان، برگزاری همایش صنعت گردشگری در دانشگاه کاشان، نشست مشترک کار گروه میراث فرهنگی و گردشگری و آب، خاک و منابع طبیعی، همایش توسعه گردشگری، برپایی آئین‌های جشن فرهنگی در شهرهای نیاسر، قمصر، برزک و کاشان را از دیگر برنامه‌های این جشنواره برشمرد.

وی در ادامه سطح زیرکشت گل محمدی در شهرهای برزک، قمصر، نیاسر و جوشقان و کامو و چوگان از توابع این شهرستان را دو هزار و ۷۰۰ هکتار ذکر کرد.

به گفته وی، حدود ۳۰ هزار نفر به‌طور مستقیم و غیر مستقیم در بخش گل و گلاب در این شهرستان به کار مشغول هستند.

محمدی افزود: علاوه بر اینکه همه ساله در موسم حج، خانه خدا «کعبه» با گلاب ناب محمدی کاشان شست‌وشو داده می‌شود، سالانه حدود ده هزار تن گلاب از این شهرستان به کشورهای جهان صادر می‌شود.

سرپرست فرمانداری ویژه کاشان گفت: گل و گلاب افزون بر بخش اقتصادی یک آئین سنتی، قدیمی و اعتقادی است و به همین لحاظ میراث فرهنگی در جهت هر چه با شکوه‌تر برگزار کردن این جشنواره از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

وی یادآور شد: برگزاری این جشنواره‌ها بر رونق اقتصادی شهرهای برزک جوشقان کامو، قمصر و نیاسر تأثیر بسزایی داشته است.

کد خبر 751232

دیگر خبرها

  • اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی در منطقه گردشگری عباس آباد
  • شمیرانات در هفته فرهنگی میزبان گردشگری مقاومت می شود
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • ثبت روز «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • دستمزد راهنمایان گردشگری برای ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستمزد راهنمایان گردشگری برای ۱۴۰۳ مشخص شد
  • دستمزد راهنمایان گردشگری مشخص شد